Huomasin tiistaina yhdessä tapaamisessa käydessäni, että aika lähellä meitä on ihana luomu-kauppa, joka myy myös luonnonkosmetiikkaa! Tänään ehdin vihdoin piipahtamaan ostoksille. Kieltämättä pikkuisen kirpaisi 100 euron meikkiostokset, mutta jos huomioi kuinka monta vuotta tietyt nykyiset meikkini ovat meikkipussissani kulkeneet, niin ehkä nämäkin hintansa vielä "haukkuvat". Joo, tiedän kyllä, että meikeissä on jotkin parasta ennen päiväyksetkin nykyään, mutta en ole silti hennonut heittää hyvin toimivia kajaleita tai luomivärejä roskiin - nyt kyllä sinne joutavat uusien tieltä. Maskara on ainoa, jonka vaihdan varsin tunnollisesti 6-8kk:n välein, koska se alkaa siinä vaiheessa sekä paakkuuntua, että ärsyttää silmiä. Meikkivoide yleensä loppuu ennen kuin menee vanhaksi, samoin poskipuna. Ja siinähän ne tärkeimmät jokapäiväiset meikkini melkein ovatkin.

Tänään luomuversioina mukaan tarttui uusi meikkivoide, peitepuikko, poskipuna, luomiväripaletti, kajali sekä maskara. Vain uusi puuteri jäi puuttumaan. Luulen, että näillä mennään aika pitkään. Kaupan valikoimat eivät olleet hirmu laajat, mutta pääasiat (puuteria lukuunottamatta) siis löytyivät parista eri merkistä. Muistaessani otan kuvia ja laitan tänne tarkemmin tietoa. 

Kaupassa oli lisäksi vaikuttava luomu-ruoka osasto, josta löytyi vaativampaankin makuun tuotteita. Minä löysin sieltä pitkään etsimäni kookosöljyä sekä vaahterasiirappia. Kookosöljyä on moni hehkuttanut ja kertonut, että ruoanlaiton lisäksi sitä kannattaa käyttää esim. vartalovoiteena. Tätäkin pitänee siis lähiaikoina testata. Onneksi rakastan kookosta, makuna ja tuoksuna. Vaahterasiirapista puolestaan toivon toimivampaa sokerin korvaajaa, jos haluaa tehdä makeita herkkuja, joihin olen viime aikoina tuntenut houkutusta... Esim. lättyihin, vanilijakastikkeeseen tai omenapaistokseen. Hunaja toimii joissakin, mutta ei selvästikään kaikissa herkuissa. Sitä löytyy meiltä nykyään todella monenlaista.

Eteenpäin pienin askelin tässä muutoksessa mennään. Tänään tuntuu taas aika hyvältä. Vaikka, huomaan että selvästi oireet nyt viittaa taas PMS:ään, ei mitään raskauteen viittaavaa tässä kierrossa. Ei yllätä. Mutta sen sijaan iloitsen siitä, että tämä kierto on ollut todella kivuton, nyt on pientä kuukautisiin viittaavaa kipuilua, mutta muuten koko kierto on ollut ihanan oireeton. Pitää nauttia siitä mistä voi ;). Uutta kiertoa kohti vain.