... vielä yksi kokonainen sairaslomapäivä. Pääsen leikkaustikeistä eroon vasta huomenna, joten en pysty vielä istumaan toimistotuolissa kokonaista työpäivää. Jäin siis kotiin ja eilisten synttärijuhlien väsyttämänä päivä on kyllä mennyt ihan vain kotijuttuja hoidellessa ja lepäillessä. Kaipa sitä töihin taas ehtii, entistä virkeämpänä sitten.

Dietti on pitänyt kohtuullisesti. Tosin tietysti eilen tuli joitain sortumisia, eikä taatusti ollut yhtä terveellinen ruokavalio kuin kolme edellistä päivää, mutta mielenkiintoisia havaintoja näistä tuli:

- Höttöruoka voi täyttää energiantarpeen, mutta ravinnontarvetta se ei selvästikään täytä. Ranskalaiset, teollinen kana ja sipsit eivät todellakaan tuo sellaista oloa, että olisi syönyt kunnon ruokaa. Ihan kuin en tätä olisi ennen tiennyt...

- Muutaman sokerittoman päivän jälkeen makeaa ei tee mieli. Tämä oli yllättävääkin. En himoinnut pojan jäätelösynttärikakkua tai aikuisten vieraiden juustokakkua ollenkaan siinä määrin kuin etukäteen pelkäsin. Maistoin jäätelökakkua pienen siivun ja lähinnä sen vuoksi, että se oli ostettu jäätelöbaarista valmiina ja minua kiinnosti tietää oliko se hintansa väärti. Juustokakkua maistoin vain pienen pienen murusen, joka pelkästään oli jo niin äklömakeaa, että viimeistään siinä kakkuhimot katosivat - en todellakaan halunnut syödä sitä!

- Vihreä tee toimii hyvin kahvin korvikkeena myös kutsuilla ja onneksi tuoremehuja saa juoda.

Kutsujen jälkeen kun teimme päivälliseksi lohta, perunoita, höyrytettyä parsaa, paljon salaattia sekä leivoin itselleni tattari-kauralese-kauramaito-kurpitsansiemen teeleipää, huomasin kuinka elimistö suorastaan huusi ravintoaineita ja nautti kun niitä sille tarjosin! Olin aivan ähkyssä, erityisesti tuo teeleipä tuntuu olevan todella täyttävää. Levitteenä käytän siinä humusta, jonka mies löysi leivänlevitteekseen kuukausi sitten ja joka nyt toimii aivan loistavasti myös minun ruokavaliossani. Humuksessa on pääraaka-aineina kikherne, seesaminsiemenet ja oliiviöljy, aivan erinomaista ravintoa siis myös endo-diettiin.

Nyt pari lisäpalaa kyseistä teeleipää nautittuani luulen että se ähkyttävä ainesosa on kauralese, jota teeleivässä on aika paljon, olisi varmaan ollut parempi laittaa leseiden sijasta osa kaurahiutaleina. Levitt varoittaa keittokirjassaan syömästä liikaa (viljapohjaista) kuitua, joka sekin voi tukkia ruoansulatuksen. Myös kuidunsyönnissä pitää olla tasapaino kohdallaan eli viljakuitujen lisäksi tarvitaan myös hedelmistä, vihanneksista ja marjoista saatavia kuituja, joten tänään taitaa iltapalalla olla sitten tiedossa rahkan kanssa vain hedelmiä ja marjoja, eikä viljoja enää tälle päivälle lainkaan.

Tässä parilla kuvalla höystettynä perusruokavalioni, joka tänään on ollut seuraavanlainen:

Aamupala: (kuva tosin eiliseltä, mutta samaa söin tänään)

WP_000395-normal.jpg

Kaurapuuroa, pensasmustikoita, cantaloupe-melonia, luomumaitorahkaa, tyrni-pellavansiemenrouhetta (Suomesta tuotua), tyrnijauhetta (Suomesta tuotua), appelsiinimehua, Twiningsin Cleanse-teetä (kofeiiniton yrttitee) sekä kupillinen espressoa (ainoa kahvi päivässä nyt kun yritän vähitellen päästä eroon kofeiiniriippuvuudesta)

Aikaisemmin normaaliin aamiaiseeni kuului kaurapuuroa, appelsiinimehua, maitokahvia, maitoa, kaksi (täysjyvä)leipää joissa päällä maitopohjaista rasvalevitettä, gouda-juustoa ja kinkkua, sekä lisänä pari kirsikkatomaattia. Siihen verrattuna ei suuren suurta muutosta, mutta nykyinen on itse asiassa raikkaampi ja parempi versio. Tykkään.

Tämän päivän lounas oli eilisiä tähteitä eli lohta, perunoita sekä vähän niitä pahisranskalaisia ja teollista kanaa sekä paljon salaattia, jossa oli vihreän salaatin lisäksi pikkutomaatteja ja kurkkua. Juomana vettä.

Iltapäivävälipala:

WP_000407-normal.jpg

Edellämainittua teeleipää humuslevitteellä sekä kurkulla ja tomaatilla. Vihreää teetä (kofeiinillista).

Päivälliseksi perjantaina keittämääni porkkana-linssi-kookoskeitto (ohje täällä, muuten noudatin ohjetta, mutta käytin 2x 250ml kookosmaitotölkkiä ja samassa määrin vähemmän vettä, punaisten sijasta vihreitä linssejä sekä korvasin osan porkkanasta palsternakalla. Aivan ihanan samettinen keitto, jota varmasti teen toisenkin kerran.) ja sen kanssa samanlainen leipäpala samoin täyttein kuin välipalalla sekä juomaksi vettä.

Iltapalaksi suunnittelen siis ananas-mustikka-mango-rahka-smoothia sekä vihreää kofeiinitonta tai kamomillateetä. 

Tällaista tänään, nyt kotijutut kutsuu. Huomenna leikkaustikeistä eroon, toivottavasti lisätietoa itse leikkauksesta sekä tiukka keskustelu lääkärin kanssa jatkohoidoista edessä. Niistä todennäköisesti siis juttua seuraavaksi. Lisäksi suunnitelmissa on pian kirjoittaa kosmetiikasta ja kemikaaleista...